Halloween

I förra veckan var det Halloween, och eftersom barnen ändå hade höstlov så passade vi på att utnyttja dagen till fullo. Eller ja, jag passade på, ska man väl säga.

På förmiddagen fick ungarna näsblodssoppa med skalbaggar till lunch. Alltså filmjölk med rice krispies. Filmjölken hade jag färgat med karamellfärg, och bredvid tallriken la jag en liten papperstuss med karamellfärg i toppen, snurrad sådär som när man har den i näsan för att stoppa näsblod. Själva filmjölken och flingorna såg inte särskilt övertygande ut, men barn har gott om inlevelseförmåga, så det blev ett himla liv och äcklade miner. Moahaha.

Till middag åt vi häxfingrar med trollsnor (tunnbrödsrulle med grönt potatismos). Treåringen vägrade bestämt att äta moset, utan fick övertalas att äta korven och brödet. Snor är ju äckligt?!

Efter maten såg vi traditionsenligt på Puhs Heffaklumphalloween, och det serverades häxögon. Nu var det sjuåringens tur att vägra smaka. Hon skrek rätt ut istället, och tyckte det var hur äckligt som helst, till hennes storebrors stora (skade)glädje. Men jag är ju inte helt hjärtlös, så jag hade faktiskt gjort vanliga chokladbollar också, med lite halloweenigt strössel på. Gick betydligt bättre hem hos fröken. Inspirationen till ögonen fick jag hos inne hos Tomtens dotter. (Jag fick inte tag på vit marsipan, men det gick med vanlig ofärgad också, iaf när det bara var såhär till familjen.)

Note to self: Receptet på chokladbollar, som de ska smaka enligt mig, finns i Leilas A piece of cake. De chokladbollarna smakar som barndomens. Som det där receptet som någon (ehum…) slarvat bort.

Annonser

4 tankar om “Halloween

  1. Men jaha. Här är jag lite sådär smådum och har inte lagt in adressen till din nya blogg i readern. Så bra då.
    Alltså jag älskar dina bilder och all mat och allt gott du gör!

    • Tack snälla! Och inte är du smådum, möjligen lite småtrött. Livet som småbarnsförälder… man får vara glad om man kommer ihåg att dra på sig brallor innan man går ut… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s