Julmånaden står för dörren

I år är nog första året jag känner mig lite mer avslappnad inför julen. Prestationsångesten håller sig borta, och jag känner mig rätt lugn faktiskt.

Kanske beror det på att en del andra saker är rätt röriga, och man kan inte krisa på allt för många plan samtidigt. Eller så beror det på att jag börjar bli äldre och klokare. Mest tror jag på det sista alternativet. Plus att jag är så himla trött nu för tiden. Jag försöker lära mig att lätta på krav och måsten, och se lite mer avslappnat på saker och ting. Verkligen inte det lättaste för ett kontrollfreak som mig, men övning ger färdighet osv…

Hur som helst så har jag börjat smyga igång med julandet, för att inte allt ska stå och vänta på lördag, som ett stort biffigt måste. Så julgardiner (i de få rum som ska ha) är redan på plats, en ny duk har kommit på i köket (rosa i all ära, men inte till jul), julbelysning på undervåningen är framme, och ja… jag har bakat lussebullar igen. ”Riktiga” den här gången. Degen funkade lika bra till de här traditionella lussekatterna, men jag måste säga att de blir faktiskt godast utan äggpenslingen. Hälften av mina lussekatter penslades med ägg, hälften med vatten, och de som endast penslades med vatten smakar mer saffran än de andra. Så i fortsättningen kommer jag nog servera matta lussekatter. Smak går före utseende!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s